6 Ekim 2022 Perşembe

TARİHİN KORKUSUZ SAVAŞÇILARI

                    Tarihin En Ünlü Savaşçıları




                                         Pers Ölümsüzleri

Pers ordusunun  ağır piyadesine verilen"Ölümsüz" unvanının verilmesinin sebebi,10 bin kişiden oluşan taburun hiçbir zaman eksilmemesiydi.Bir savaşçı öldüğünde yerine yeniden biri ekleniyordu.Bu özellikleriyle Ölümsüzler en korkulan birliklerdendiler.


                                             Rajput Savaşçıları

Bugün hala Hint ordusunda görev yapan  ve "Kralın Oğlu" manasına gelen bu Rajput Savaşçıları,Hindistan'ın batı sınırında yer alan Rajatsthan gelmektedirler.Bugün hala görev yapan birliğin görevi;Hindistan'a dışarıdan gelecek tehditlere karşı ilk müdahaleyi yapmaktır.




                                                       Samuraylar

Hayatlarını"Savaşçının Yolu" felsefesine göre yaşayan Samuraylar,silahlı ve silahsız dövüşecek şekilde eğitilmişlerdir.Çok iyi savaşçılar olan Samuraylar başarısız olduklarında ise  "seppuku" yaparak intihar ediyorlardı.


                                               Maoiri Savaşçıları

Yeni Zelanda'ya göç eden Maori kabilesinin mensupları olan bu savaşçılar düşmana korku salmaları ve savaş danslarıyla ün salmışlardı.



                                                Sparta Savaşçıları

7 yaşında askeri eğitime başlayan bu savaşçılar en zorlu eğitimlerden geçerek Antik Dünyanın en korkulan savaşçıları haline gelmişlerdi.




                                                       Ninjalar

Japonya'da 6.ve 7. yüzyılda var olan özel eğitimli savaşçılara verilen isimdir.Özel eğitim alan ninjalar,casusluk,keşif yapma ve gizlilik ilkesi ile çalışırlar.Çok hızlı ve korkulu savaşçılar olarak bilinen ninjalar hayatlarını gizli yaşarlar.



                                                 Roma Centurıo'su

Profesyonel askerliğin ilk örneği olan Centurıolar,hayatlarını savaş sanatlarına adamışlardır.Birçok başarı elde eden Centurıolar Roma imparatorluğunun 3 kıtaya yayılmasında önemli rol oynamışlardır.


                                               Moğol Süvarileri

Orta Asya Atları sayesinde 2  yüzyıl boyunca dünyaya korku salan savaşçılar toplu haldeyken çok etkili oluyorlardı.At üzerinde ok kullana bilen bu savaşçıların adı yıkım ve ölümle birlikte anılıyordu.


                                                   Apaçiler

Kızılderililerin bir kavmi olan Apaçiler,güçlü,çevik ve kuvvetli olmalarıyla ün salmış savaşçılardır.Avrupalılara karşı en büyük direnişi gösteren Apaçilerin sayısı günümüzde çok azdır.


 

                                                Aztek Savaşçıları

Bugünkü orta Meksika bölgesinde yaşamış olan savaşçılar,acımasız ve sorumsuzlukları ile bilinirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder