26 Ocak 2022 Çarşamba

"SİNGAPUR" MODERNLİĞİN VE İLGİNÇ YASAKLARIN ÜLKESİ.

              Modernliğin Ve İlginç Yasakların Ülkesi.


Singapur


Güneydoğu Asya'nın en küçük ülkesi ,Aslan Şehir  olarak da bilinen ve başkentiyle ayni ismi taşıyan ülke Singapur.Şehir Devlet olan Singapur genelde sıcak ama yağmurun sizi her an ıslata bileceği  Tropikal iklime sahip bir ülke.Doğal güzellikler,modern yapılar ve ilginç yasakların iç içe geçtiği bir coğrafya.

Doğal Güzellikleri Ve Modern Yapıları.




gardens by the bay


"Gardens By The By" Bitkiler ile insanların ilişkisinin anlatıldığı,101 Hektar büyüklüğündeki bu parkta yürüyüş yapabilir,enfes manzaraları seyredebilir ya da "Flower Dome" bölümünde bahçe sanatı ve çiçekçiliğin güzel örneklerini inceleyebilirsiniz.

chine tovn

Çin kültürü ve mimarisinin birçok örneğini barındıran bu  Çin Mahallesinde Mariambe Tample gibi birçok tapınağı ziyaret edebilirsiniz.Çin mutfağının lezzetli yemeklerini deneyebilirsiniz.


merlıon heykeli parkı

Şehir merkezinin simgesi olan  ve birçok turistin ilk sıralarda ziyaret ettiği Merlion Heykeli Balık ve Aslan figürlerinin  birleşmesinden oluşuyor. Anlamı ise ; Aslan ülkeyi temsil ederken,  sürekli akan su  ise bolluğu ve refahı temsil ediyor.




sentosa adası


 Santos Adasında ,birçok eğlenceli aktiviteyi yapabileceğiniz Dünyanın en büyük hız treninin barındıran Tema Parkını ziyaret edebilir  , Adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.Asya'nın en büyük tüp akvaryumunda birçok su altı canlısını keşfedebilirsiniz.



marina by sands otel


Dünyanın en yaratıcı mimarilerinden birine sahip "Marina By Sans Oteli"nde  sonsuzluk havuzunda yüzebilir,otelde alışveriş yapabilirsiniz. Otelin  SkyPark seyir terasında Singapur'un muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

orkide bahcesi



UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Singapur Botanik Bahçelerinde eşsiz bitkileri görebilir en favori olan Orkide  Bahçeleri kısmında güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.




Lüks markaların olduğu Orchard Yolunda alışveriş yapabilirsiniz.



liddle india

Hint mimarisine ait tapınakların olduğu Little İndiada Hint kültürünü tanıyabilir ve Hint yemeklerini deneyebilirsiniz.

singapur zoo

Singapur Hayvanat Bahçesinde güzel bir safari eşliğinde hem doğanın tadını çıkarabilir hem de çeşitli hayvanları  ziyaret edebilirsiniz.




Singapur'u İlginç Yapan Yasakları

  • Aracınız kirli ise trafiğe çıkamazsınız.
  • Sakız çiğnemek yasaktır.
  • Arabanıza ait  park yeri yoksa araba satın alamıyorsunuz.
  • Grafiti yasak.
  • Evliyseniz sadece bir ev alma hakkınız var.
  • Durain Meyvesini kapalı mekanlarda yemek yasak.
  • Yere tükürmek yasak.
  • Kirli Araba kullanmak yasak.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder