7 Şubat 2022 Pazartesi

HİNT OKYANUSUNUN İNCİSİ,FİLLER DİYARI"SRİ LANKA"

               Bilinmeyen Cennet"Sri Lanka"


sri lanka

Hint Okyanusunun İncisi,Filler Diyarı,Budizm'in Şaşalı Yüzü "Sri Lanka".Sri Lanka'yı tanımlayan  birkaç özelliği ama hepsi değil. Hint Okyanusunda bir ada ülkesi olan Sri Lanka, muhteşem doğası,tapınakları ve kültürel çeşitliliği ile insanı derinden etkileyen bir ülke.


1972 yılına kadar Seylan olarak bilinen ülkede yaklaşık 21 milyon kişi yaşamaktadır.Birçok dinden ve kültürden insanın yaşadığı Sri Lanka'da kış aylarında bile sıcaklık 30 derece civarlarındadır. Muhteşem plajlara,zengin su altı yaşamına,Budist tapınakların en güzel örneklerine ve eşsiz doğa manzaralarına sahip olan Sri Lanka, keşfedilmeyi bekleyen ülkeler sırasında en başlarda yer almaktadır.

sri lanka


sri lanka


     Ülkenin başkenti Colombodur.Resmi dilleri,İngilizce,Tamilce,Sinhalacadır.

Sri Lanka iklimi sıcak ve nemlidir.Ülkenin batısı zengin bitki örtüsüne sahiptir.

                                       Altın Üçgen

Anuraphapura:Sri Lanka'nın eski başkentidir ve önemli Budist tapınakları bulunur.



Polonnaruwa:UNESCO Dünya Mirası listesine giren ve 10 ve 12. yy Altın çağını yaşamış olan bu şehirde ihtişamlı yapılar dikkat çekmektedir.






Sigiriya:2000 yıllık  tarihe sahip kaya parçası UNESCO Dünya Mirası listesindedir.Sri Lanka'da görülmesi gereken başlıca yerlerdendir.



                                              Kandy

kandly

Sri Lanka'nın büyük şehirlerinden olan Kandylide; Kandly gölü,Paul Kilisesi,Vishnu Devale,Ceylon  Çay Müzesi(Meşhur Ceylon Çayı).

ceylon çayı



Paradeniye Botanik Bahçesi, Pinnewala Fil Yetimhanesini gezebilirsiniz.


                                                  Ella

ella

İki tepe arasında yer alan Ella ülkenin en yeşil yerlerinden biridir. Burada trekking yapabilir, Muhteşem manzaraları seyre dalabilirsiniz.

                                    Udawalawe Ulusal Parkı




Vahşi hayatı gözlemleyip,Safari yapabileceğiniz doğa harikası bir alan.

                                         Adem Tepesi

adem tepesi



Hz. Ademin ilk ayak bastığı yer olarak rivayet edilen tepe ile ilgili diğer  bir rivayetse; tepede yer alan kayanın Budanın ayak izi olduğu rivayetidir.

                                               Galle

galle

Eski Hollanda limanı ve şehri olmuş kent,UNESCO  Dünya Mirası listesindedir.Gallede limanda dolaşabilir,sörf yapabilir ve zengin su altı yaşamını keşfedebilirsiniz.Ayrıca el sanatları dükkanlarını ve müzelerini de ziyaret edebilirsiniz.

                                  Sri Lanka Festivalleri

festival

sri lanka festival



  Birçok festivale sahip olan Sri Lanka'daki festivaller ise şunlardır;Duruthu Festivali(Ocak Ayında Dolunay zamanında yapılıyor),Avurudu Festivali(Yeni Yıl),Vasak Günü Festivalı(Mayıs),Poson Festivali(Haziran),Deepavali Festivsli(Ekim ve Kasım).


sri lanka festival


sri lanka festival








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder