30 Mart 2022 Çarşamba

JAPONYA'NIN KADIN SAMURAYLARI ONNA-BUGEİSHA.

                       Japonya'nın Korkusuz Kadınları.

   

Japonya'da var olan ve soylu askeri sınıf anlamına gelen Samuraylar , korkusuz olmaları,savaş teknikleri,kılıç kullanma becerileri,dövüş sanatları,saç stilleri ve giyim tarzlarıyla hep merak konusu olmuştur.Hayranlık duyulan samurayların tamamının erkek olduğu düşünülmüştür.Ancak kadın samuraylarda bu savaşçı grup içinde hep var olmuştu.En az erkek samuraylar kadar güçlü ve korkusuzlardı.Kadın samuraylar"Onna-Bugeisha" olarak adlandırılmışlardır. Japonya'daki geleneksel ev  kadını rolüne tezat olan bu güçlü kadın savaşçıların özellikleri bakalım.

                                     Onna-Bugeisha'nın  Özellikleri.


kadın samuraylar

Onna-Bugeishalar kendilerini savunma ve saldırı manevralarında erkeklerle aynı eğitimi almışlardır.



samuray


Kendileri için özel tasarlanmış bir kılıç olan "Naginata" kullanmak için eğitilmişlerdir.Bu kılıç kadınların boylarının  erkeklerden kısa olduğu için iyi denge sağlamaları için tasarlanmıştır. 

onna bugeisha

İlk kadın samuray savaşçılarından biri İmparatoriçe"Jinju"dur.


kadın samuray

Kadın samuraylar ilk kez 12-13 yüzyılda ortay çıkmıştır.Birçok savaşın kazanılmasında önemli rol oynamışlardır.

onna bugeisha

Kadın samuraylar genç Japon kadınlarını savaş sanatı ve naginata kullanımını öğrenmeleri  için birçok okul açmışlardır.Onna-bugeishalar tarafından yönetilen "Joshitai" olarak bilinen özel kadın savaşçı birliğini kurulmuştur.


En ünlü kadın samuray" Tomeo Gozen"dir. Döneminin en ünlü 3 erkek savaşçının kellerini almış ve kahraman olarak görülmüştür.

samuray women


Onna-Bugeishalar 19 yüzyılda tamamen yok olmuşlardır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder