29 Mart 2022 Salı

DÜNYADA AZ BİLİNEN ÜLKELER SERİSİ"MAURİTİUS".

                   Muhteşem Bir Doğa Ülkesi"Mauritius".

mauritius


Muhteşem doğası,büyüleyici plajları,volkanik dağları,endemik bitki türleri ve meşhur "Dodo" kuşuyla birçok hayvan türünü de bünyesinde barındıran bir ada ülkesi"Mauritius".Mauritius Cumhuriyeti Hint Okyanusunda,Afrika'nın güneydoğusunda yer almaktadır.
  

                                              Mauritius'a Genel Bir Bakış

mauritius

Ülkenin en büyük şehri ve başkenti "Port Lois"dir.Bir ada ülkesi olan Mauritius,2040 km  yüz ölçümüne sahiptir.2 milyondan  fazla nüfusa sahip ülkede,İngilizce ve Fransızca konuşulmaktadır.Ülke,tropikal iklime sahiptir.Birçok endemik türe ev sahipliği yapan Mauritius,nesli insanlar tarafından tüketilmeden önce "Dodo"kuşlarının yaşadığı tek yaşam alanıydı.

                                     Mauritius Hakkında İlginç Bilgiler


mauritius


  • Ülke bir orduya sahip değildir.
  • Hinduizmin en yaygın olduğu tek  Afrika ülkesidir.
  • Ülke Westminster modelinde yönetilmektedir.
  • Mauritius,İnsani Gelişme Endeksinde"çok yüksek" kategorisindeki tek Afrika ülkesidir.

Görülmesi Gereken Yerler




Chamarel Şelalesi Ve Renkli Dünya:Ülkedeki en yüksek şelaledir.Volkanik kayaçların oluşturduğu renkli tepelerde dikkate değer bir görüntü oluşturmaktadır.




Le Souffleur:Dik bir uçurumun kenarında bulunan  bir mağaradır.


Casele Nature-Leisure Park:Aslan,devekuşu,zürafa,su aygırı ve fil gibi birçok hayvanı barındıran bu parkta  Afrika safarisi yapabilir ya da bisiklet eşliğinde buranın tadını çıkarabilirsiniz.

mauritius


Tamerin Plajı:Masmavi ve berrak suları ile Tamerin plajı  dünyadaki en iyi sörf noktalarından biridir.



Egret Adası:Sezsiz ve doğanın en ef halini bulacağınız bu adada,Aldabra kaplumbağaları,pembe güvercinler gibi koruma altında olan nadir türleri gözlemleyebilirsiniz.
  

Domaine de L'Etoile:Eski bir şeker deposu olan alan şimdi oyun alanı olarak kullanılıyor.Burada ata binebilir,bisikletle gezebilir  ve çeşitli  sporları yapabilirsiniz.




Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanik Bahçesi:Bahçe içerisinde birçok özel tür bitkiler barındırmaktadır.

mauritius


Grand Bassin:Kutsal bir Hindu bölgesi olan dağ gölü,1800 fit yüksekliğindedir.Lord Shivaya ithafen yapılmış bir tapınak bulunmaktadır.


Pointe d'Esny Ve Blu Bay:Adanın en iyi plajlarıdır.Beyaz kum ve mavi denizin kesiştiği   bir alandır.Ayrıca geleneksel köy yaşamını burada görebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder