12 Aralık 2022 Pazartesi

DÜNYADA AZ BİLİNEN ÜLKELER SERİSİ"NAMİBYA".

                                  Çölün Ortasındaki Elmas"Namibya".





Issızlığın sessizlikle, sessizliğin ise muhteşem doğa  manzaralarla harmanlandığı şaşırtıcı bir ülke"Namibya".Adını dünyanın  en eski çölü olan  Namib Çölünden alan Namibya,doğası,çölleri,kum tepeleri ve vahşi doğa yaşamı ile şaşırtıcı güzelliklere ve  Elmas madenlerine sahip eşsiz bir ülke.



Sahip olduğu birçok zenginlikten dolayı Almanya başta olmak üzere geçmişte birçok ülkenin kolonisi olan Namibya tüm bu zenginliklerine ve doğal güzelliklerine rağmen dünyanın en fakir ülkelerinden biridir.Afrika'nın güneybatısında yer alan ülke her bir tarafı güzelliklerle kaplı, uçsuz bucaksız coğrafyasının  birçok kabileye ev sahipliği yaptığı bu şaşırtıcı ülkeyi yakından tanıyalım.
 

                                Afrika'nın Saklı Cenneti Namibya.



Geniş topraklara sahip olmasına rağmen seyrek nüfus yoğunluğuna sahip Namibya Afrika'nın güneybatısında yer almaktadır.Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip ülkenin başkenti "Windhoek"dir.Resmi dili İngilizce olup Afrikaanca, Almanca ve Bantu dilleri konuşulmaktadır.Halkın çoğunluğu Hristiyan olmakla birlikte yerel dinlere mensup kabilelerde vardır.


Doğal güzelliklerinin dışında elmas başta olmak üzere birçok değerli madene sahip olan Namibya bu özelliğinden dolayı birçok ülkenin sömürgesi olmuş ve ancak 1990 yılında bağımsızlığını ilan edebilmiştir.Ülke kuzeyde yerel kabilelere sahip Kunene,güneyde Turuncu nehir ve doğuda dünyanın  en sıcak çölü olan Kalahari çölüne sahiptir.Batısında  ise Atlantik Okyanusu yer almaktadır.

                                    Keşfedilmeyi Bekleyen Yerler.

  
                                           

                                            Swakopmund

Nambiya'nın en güzel kentlerinden olan Swakopmund,insanların deniz tatili için tercih ettiği bir yer.Çöl ile okyanusun kesiştiği,palmiye ağaçlarının  sıralandığı, sömürge döneminden kalma tarihi binaların yer aldığı ilginç bir yerdir.


                                               Windhoek

Ülkenin başkenti olan Windhoek ülkenin tam ortasında yer almaktadır.Alman kültürünü ve izlerini fazla olduğu bu şehir aynı zamanda birçok hayvanın yer aldığı "Etosha Ulusal Parkı"na ev sahipliği yapmaktadır.Şehir yeşil alanlara ve birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır.







                                              Namib Çölü

Dünyanın en eski çölü olan ve 50 bin kilometre karelik bir alanı kaplayan çölün kelime anlamı"çok büyük" demektir.Atlas Okyanusuyla kesişen çöl muhteşem manzaraları barındırmaktadır.



                                                    Walvis Bay

Pelikan,fok balıkları,yunus,flamingolar ve belki yunus balıklarının görülübileceği batı kıyılarındaki doğal yaşam alanıdır.


                                                  Himbalar

Kaokoland olarak da bilinen Himbalar ülkenin kuzey batısında yaşayan  ve göçebe hayatı yaşayan yerli halktır.



                                                Fish River Kanyonu



                                                  Lüderitz

Alman mimari tarzında inşa edilen tatil şehridir.Temiz havası ve muhteşem doğası ile dikkat çeken bir kasabadır.


                                                   İskelet Sahili

Yoğun sis,şiddetli fırtına ve dev dalgaların birçok gemiyi batırdığı bu yer dünyanın en büyük gemi mezarlığına sahiptir.



                                                           Deadvlei

Ülkenin  diğer  keşfedilmeyi bekleyen yerler ise;Sossusvlei,Sesriem Kanyonu,Caprivi Şeridi,Twyfelfontein,Spitzkoppe,Kolmanskoptur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder