11 Ağustos 2022 Perşembe

DÜNYADA AZ BİLİNEN ÜLKELER SERİSİ"FİJİ".

                                   Pasifik'in Mavi,Yeşil Gerdanlığı"Fiji".




Masmavi denizleri,yemyeşil el değmemiş yağmur ormanları,zengin su altı yaşamı ve altın tanesi kumlarıyla dingin insanların ülkesi "Fiji".Cennetten bir köşe gibi karşımıza çıkan  Fiji, kartpostallık görüntülerin bol bol olduğu bir ülke.Doğayla olan iç içe yaşamı,kültürü ve halkın mütevazı yaşamıyla tanınan bu ada ülkesini  ve güzelliklerine yakından bakalım.




Pasifik okyanusunun güneyinde bulunan Fiji ya da resmi adıyla Fiji Cumhuriyeti,215'i  ıssız olmak üzere toplam 322 adadan ve 522 adacıktan oluşan bir ada ülkesidir.1 milyona yakın nüfusu olan ülkenin başkenti "Suva"dır.Resmi dilleri İngilizce,Fijice ve Hindidir.


                              Fiji'nin Keşfedilmeyi Bekleyen Güzellikleri


                                 1-Viti levu

Fiji'nin en büyük adası olan Viti Levu,başkent Suva üzerinde yer almaktadır.Turistlerin en çok uğradığı yerlerden olan ada birçok turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır.


                              2.Sri Siva Subramaniya Tapınağı

Nadide bulunan tapınak,ülkedeki en büyük Hindu tapınağıdır.




                                                       3-Kuata Adası

Fiji'nin kuzeybatısında yer alan ada muhteşem gün batımı  manzaralara sahiptir.Zengin su altı yaşamına sahip adada dalış yaparak deniz canlıları ve renkli deniz bitkileri keşfedebilirsiniz.



 
                         4-Mamanuca Adaları

"Dünyanın Görülmeye Değer En güzel 10 Yerinden" olan ada birçok filme de ev sahipliği yapmıştır.Tropik meyveler,rengarenk papağan ve kelebeklerin bulunduğu bu Tropik ada birçok turisti ağırlamaktadır.



                                                 5-Waya Lailai Adası

Ülkenin kuzeybatısında yer alan ada daha çok Naboro Köyüyle bilinmektedir.Fiji yerlilerinin yaşadığı köy,ülkenin kültürünü keşfetmek isteyenlerin uğrak noktalarındandır.




                                                                 6-Nadi

Ülkenin batısında yer alan şehir,tapınakları,müzeleri,turistik yerleri ile birçok turistin ziyaret ettiği renkli bir şehirdir.



                                          8-Thurston Bahçeleri

Endemik bitkiler ve birbirinden farklı çiçeklerin yer aldığı  Fiji'nin en güzel  botanik bahçelerinden biridir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder