18 Nisan 2022 Pazartesi

BARIŞÇIL VE MİSTİK BİR ÜLKE"NEPAL".

                        Dünyanın Çatısı "Nepal"


nepal

Nepal dünyanın en yüksek dağına sahip olması,doğal güzellikleri,mistik atmosferi ve dingin ve güler yüzlü insanların  var olduğu Asya ülkesi olarak birçok insanın dikkatini çekmektedir.Budanın memleketi olan Nepal'de birçok tapınak mevcuttur.Ülke ayrıca sahip olduğu doğal güzellikleri ve Trekking alanlarıyla da doğaseverlerin uğrak noktalarından biridir.



Nepal hakkında genel bilgi verecek olursak; Güney Asya ülkesidir.Yaklaşık 30 milyon nüfusa sahiptir.Başkenti Katmandudur.Resmi dili Nepalcedir.En yaygın din Hinduizmdir. Dünyanın en yüksek dağı olan Everest  Dağı buradadır.Bu özelliğinden dolayı Nepal "Dünyanın Çatısı"olarak anılmaktadır.

                               Nepal'de Gezilecek Yerler

                                           Pohkara

Pokhara

Pohkara,çevresi dünyanın en uzun dağları ile çevrilidir.Birçok doğa yürüyüş rotasında bulunan Pohkara aynı zamanda muhteşem doğa manzaralarına sahiptir.

                            Swayambhunath(Maymun Tapınağı)

nepal Swayambhunath (Maymun Tapınağı)

Katmandu'daki en büyük ikinci tapınaktır.Tapınağım bazı kısımlarında maymunların yaşamasından dolayı Maymun Tapınağı olarak da anılmaktadır.

                                                         Everest Dağı

everet dağı




Dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı'nın zirvesi,8.848 metre yüksekliğindedir.Nepal'de trekking için en popüler nokta olarak gösterilmektedir.Dünyanın dört bir yanından dağcılar dağın  zirvesine ulaşmak için buraya gelmektedirler.



Durbar Meydanı

Durbar Meydanı


Durbar Meydanı,eski şehrin tam ortasında yer alır.Nepal mimarisinin örneklerinin bolca olduğu meydan,Tanrıça Kumari Devi'nin evi ve birçok müzeye ev sahipliği yapmaktadır.

                                               Bardiya Ulusal Parkı


Bardiya Ulusal Parkı



Çok geniş ormanlara sahip bu ulusal parkta doğa yürüyüşü,ülkenin en uzun nehri Karnali'de rafting ve pek çok aktivite  seçeneklerine sahiptir.

Dakshinkali Tapınağı


Dakshinkali Tapınağı

Ülkenin en önemli tapınaklarından biridir.Halk tarafından sürekli ziyaret ettiği dini yapılardan olan tapınak Tanrıçaya hayvan kurbanların sunulduğu yerlerden biri olarak dikkat çekmektedir.

                                                     Katmandu Vadisi


Katmandu Vadisi


Katmandu Vadisi tarihsel açıdan çok zengin bir vadidir.130 tane önemli anıta sahiptir.Budist ve Hinduların  hac alanları içinde yer alır.Nepal'in en kalabalık bölgesidir.

                                                    Lumbini  Şehri

lumbini altın tapınak


Lumbini,Buda(Siddharta Gautama)nın doğum yeridir.Kent UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer almaktadır.Busist hacıların sık ziyaret ettiği yerlerdendir.

                                      Pashupatinoth Tapınağı


Pashupatinoth Tapınağı

Başkent Katmandu'da yer alan tapınak Hinduizm Tanrısı Şiva'nın tapınağı olarak kabul edilir.

                                                          Lhotse Dağı

Nepal Lhotse Dağı

Dünyanın en yüksek 4 dağı olan  Lhotse Dağı,tırmanış meraklıları ve adrenalin sevenlerin ziyaret ettiği noktalarındandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder