1 Mart 2022 Salı

TAPINAKLAR ÜLKESİ,KEŞFEDİLMEMİŞ CENNET "KAMBOÇYA"

               Yeşil Ve Mavi Vatan"Kamboçya"


kamboçya

Günümüzde yaşayıp sizi eski zamanlara, diyarlara götürecek olan egzotik bir ülke "Kamboçya".Kamboçya  el değmemiş  doğası,mavi berrak denizleri ve muhteşem tarihi yapılarıyla modern dünyada bu özelliklerini ve kültürel mirasını koruyabilen bir Asya ülkesidir.Başkenti Pnhom  Penhtir.Yaklaşık 15 milyona sahip ülkenin dili Khmercedir.Resmi dini Budizm olan ülkede birçok sayıda tapınak vardır.Bu  dingin ve huzurlu ülkenin ilgi çeken mekanlarına ve özelliklerine bakalım.


                                        Siem Reap Şehri 






Milyonlarca turistin ziyaret ettiği Angkor Wat Tapınaklarına ev sahipliği şehir,Kamboçya'nın  en büyük şehirlerindendir.Fransız sömürge döneminden kalma iş merkezleri ve eski tarihi yapılı evlere ev sahipliği yapmaktadır.Güzel bir bisiklet turuyla şehri keşfedebilir ve Tonle Sap Gölü yüzen evlerini  gezebilirsiniz.

TONLE SAP LAKE

                                                

                                                Kampot Kasabası




Kasaba sakin ,huzurlu,ucuz yaşam ve muhteşem manzarasıyla birçok kişinin uğrak noktası olmuştur.Kasabanın cazibesine dayanamayan birçok kişi buraya yerleşmiştir.

                                                        Koh  Kong Adası




Eskiden Kamboçya'nın vahşi batısı olarak anılan kasaba 2002 yılında inşa edilen bir köprü sayesinde bu kimliğinden sıyrılmış ve bu günlerde mütevazi ve sakin bir kasaba olarak anılmaktadır.

                                                         Sihanoukville



Kamboçya'da deniz,kum,güneş üçlemesini en güzel ve ucuz  şekilde bulabileceğiniz yerlerden  biri Sihanoukville şehridir.Bu şehrin en dikkat çeken noktası ise Victory Hill bölgesidir.Buranın en ünlü aktivitesi ise motor kiralayıp plajları gezmektir.

                                                        Kamboçya Festivalleri

 

Kamboçya birçok festivale  ev sahipliği yapmaktadır.Birçok turistin ilgisini çeken festivaller Budist rütüellerle birbirine bağlıdır. Kamboçyalılar bu festivallerde değerlerini,kültürlerini ve geleneklerini yansıtmaktadırlar.

Batammbang




Kamboçya'da az bilinen şehirlerden biri de Battangadır.Şehir eski mimari yapılara ve birçok değişik mimariye sahip tapınaklara barındırmaktadır.

                                                     Phnom Kulen Ulusal Parkı



Birçok turistin ilgisini çeken bu park,dini anıtlara sahip arkeolojik bir alandır.
            

                                                      Koh Russe




Hilal şeklinde olan ada,altın sarısı kumsalı,zümrüt yeşili denizi ile dikkat çekmektedir.

                                                     Banteay Srei Tapınağı



Kamboçya'daki birçok tapınaktan biri olan Banteay Srei Tapınağını bir Hindu tapınağıdır.Tapınak süslü oymaları,motifleri ve tanrı figürleri ile dikkat çekmektedir.
                                 

                                                   Tuol Sleng Soykırım Müzesi



Ülkenin başkentinde yer alan müzede 1975 ve 1979 yılları arasında  Kızıl Kmerlerin yaptığı soykırımla ilgili malumat,evrakların sunulduğu işkencelerin aktarıldığı önemli bir yerdir.
 

                                                              Gümüş Tapınak



Başkentte yer alan tapınak,altın ve mücevherli buda heykelleri ile dikkat çekmektedir.Budist tapınakların güzel örneklerindendir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder