19 Şubat 2022 Cumartesi

"ERMİTAJ MÜZESİ"SANAT OKYANUSU,PARLAYAN MÜCEVHER

            Dünyanın En Büyük 2'nci Müzesi

ermitaj müzesi

Doğunun parlayan güneşi,sanat okyanusu adeta bir harikalar diyarı"Emitaj(Hermitage) müzesi.St Petersburgda bulunan müzenin büyülü ortamını yaşamak ve adeta tarihte bir yolculuğa çıkmak isteyenler tarafından ziyaret akınına uğruyor.Dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biride  Ermitaj Müzesidir.1754 yılında Büyük Katerina tarafından kurulan müze 1852'de halkın ziyaretine açılmıştır.Müzenin yöneticisi 1992 den bu yana Mikhail Piotrovskydir.



ermitaj müzesi


Müze,Rus imparatorlarının eski ikametgahı olan Kış Sarayı da  dahil 6 tarihi yapıdan oluşan büyük bir komplekstir.Bunların yanı sıra,Menshikov Sarayı,Porselen Müzesi,Depo Tesisi,Genelkurmay Başkanlığının Doğu kanadı da müzenin bir parçasıdır.Ayrıca müzenin yurtdışında birkaç sergi merkezide mevcuttur.



Müzede 3 milyona yakın sanat eseri vardır.Dünyanın en büyük resim koleksiyonuna sahip müze bu unvanıyla Guinnes Rekorlar Kitabına girmiştir.Tüm sanat eserlerini gezmenin 11 yıl süreceği söylenmektedir.




Müze 75.000 m2'lik bir alana kurulmuştur.



Müzede dünyanın en büyük granit parça sütunu yer almaktadır.47.5 metrelik sütun 3000 işçi ile Finlandiya'dan  deniz yolu ile getirilmiştir.


hermitage museum

Müzede 1886 adet kapı,1945 adet pencere,1057 adet oda ve salon bulunmaktadır.

osmanlı eserleri

                 Müzede Osmanlıya ait birçok eserde bulunmaktadır.

Elmas Odalar


elmas odaları



Elmas Odalarında, elmas 
takıların gelişimini geçmişten günümüze  bir zaman çizelgesi şeklinde sunuyor.

                                                  Altın Odalar


altın odaları

Altın Odalar,MÖ 7.YY'dan,MS 19 yy.'a kadar Avrasya'nın her yerinden eserler içermektedir.Sergide 1500 den fazla altın eser sergilenmektedir.


                                               Eski Eserler


Roma,Yunanistan ve Kuzey Karadeniz Kıyı bölgelerinin  antik uygarlıklarından yaklaşık 106.000 ürün sergileniyor.

                                       Tarih Öncesi Eserler

rusya


Kış Saray'ının batı kanadında zemin katta bulunan,dünyanın en eski düğümlü kazık halısı ve ahşap arabası gibi birçok  tarihi eseri burada bulabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder