19 Aralık 2022 Pazartesi

BEYAZ VE YEŞİLİN MUHTEŞEM UYUMU"CENNET-CEHENNEM VADİSİ".

                                   Dört Mevsimin Bir Arada Yaşandığı Yer.




Hakkari'nin yüksek tepelerinde bir yanda milyonlarca yılda şekillenmiş buzullar,diğer yanda kar erimeleriyle hayat bulan yemyeşil bir doğa, beyaz ile yeşilin  eşsiz uyumu ile ortaya çıkan Cennet-Cehennem Vadileri.Çoğumuzun adını bile duymadığı ya da çok azımızın bildiği bu cennet köşe bölgedeki huzur ortamının sağlanmasıyla tanınmaya ve yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmeye başlandı.



Hakari merkezi ve Yüksekova ilçesi arasında olan ve bize kartpostallık görüntüler sunan Cennet-Cehennem Vadisi,4 mevsimin bir arada yaşandığı,yemyeşil yaylaları ve rengarenk çiçekleri ile görenlere cennetten bir köşe resmi sunan doğa harikası bir yer.




Hakkari'ye 45 kilometre uzunlukta bulunan vadi sunduğu manzaraların dışında  dağ sporları,kamp alankarı,kaya tırmanışı,fotoğrafçılık,doğa yürüyüşü ve gizli kalan yerleri keşfetme gibi etkinliklere olanak sağlıyor.




 Çevresinde Türkiye'nin  en yüksek ikinci zirvesinin yer aldığı Cilo Dağları'ndaki 4 bin 135 rakımlı"Uludoruk "ile buzulların bulunduğu 3 bin 500 rakımlı vadi vardır.

 


Cennet-Cehennem Vadisinde aynı adı taşıyan bir dere geçmektedir.



Bu bölgede yetişen mantarlar çok lezzetli olduğu için özellikle mantar toplamaya gelenler vardır.


Halk  vadiyi piknik yapmak ve pancar toplamak amacı ile artık sık sık ziyaret ediyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder