4 Ağustos 2022 Perşembe

AZ BİLİNE KABİLELER

                  Kabileler ve İlginç Gelenekleri 


                            Mursi Kabilesi

Mursi Kabilesinde kadınlar daha güzel gözükmek için dudaklarına tabak takıyorlar..Bu tabakların boyutu kadının  bekar ve evli olmasına göre değişiyor.Bir statü işareti olan tabaklar, ne kadar büyük olursa kız evlendiğinde istenen çeyizde(sığır) o kadar fazla oluyor.


                           Karen Kabilesi

Karen Kabilesinde kadınlar 5-6 yaşlarında boyunlarına halka takmaya başlıyorlar.Bir statü göstergesi olan halkaların asıl amacı ise güzel gözükmek ve güçlü gözükmektir.



                  Papua Yeni Gine Kabileleri

Bir kaç kabilenin uyguladığı gelenek hayli ilginç ve ürkütücü.Ölen kişinin güçlerini almak için ölen kişinin ayak,diz ve dirseklerine delikler açılıyor ve sonra bedeni asılıyor. Vücuttan çıkarılan tüm yağ ölen kişinin ailesine veriliyor.Çıkarılan yağ vücuda sürülüp yemeklere katılıyor.


                         Dani Kabilesi

Dani Kabilesi üyeleri sevdikleri birini kaybedince yas tutmak amacıyla parmaklarını kesiyorlar.


                           Tidong Kabilesi

Tidong Kabilesi üyeleri mutlu bir evlilik için 3 gün boyunca tuvalete gitmiyor,duş almıyor ve cinsel ilişkiye girmiyorlar.


                                 Huli Kabilesi
 Huli Kabilesinin kendilerine has vücut boyamaları ve perukları vardır.Perukları kabiledeki perukçular yapar.Peruklar kişiye özeldir ve savaşlarda da kullanılır.



                       Munda Kabilesi

Munda Kabilesi ölmemek için maske takıyor.Kabile üyeleri aslanlarla karşılaştıkları zaman eğer  göz teması kurmazlarsa aslanlar  kişiye saldırmaktan vazgeçiyor.Kabile üyeleri de  aslanlarla göz teması kurmamak için maske takıyorlar.


                        Yanomami Kabilesi


Yanomami Kabilesi ölen insanların küllerini yiyor.Amaç da ise ölen kişinin yeryüzünde hiçbir parçasının kalmaması.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder