6 Nisan 2022 Çarşamba

TAYVAN,KADINLAR İÇİN YAPILAN KİLİSE

                     Topuklu Ayakkabı Şeklindeki  Cam Kilise


topuklu ayakkabı şeklindeki kilise


Tayvan'da açılan kilise bildiğimiz,standart  kilise tanımlarına pek uymuyor.Yapılış amacıda diğer kiliselerden farklı olan topuklu ayakkabı şeklindeki bu cam kilise,mimarisi,hikayesi ve yapılış amacı bakımından diğer kiliselerden ayrılıyor.

                                         Kiliseni Mimarisi ve Yapılış Amacı


topuklu ayakkabı şeklindeki bu cam kilise


Kilisenin yapılması ,Tayvan'ın turistik bölgesi Chaiyi valiliğinin fikriymiş.Bu dev kilisenin yapılış amacı ise;kiliseye daha fazla kadın ziyaretçi çekmek.Yetkililer,kilisenin rutin ayinlerle değil,daha çok evlilik törenlerinde ve evlenen çiftlerin fotoğraf çekimlerinde kullanılması  için yapıldığı  söyleniyor.


church

Doğu Asya ülkesi olan Tayvan'da inşa edilen kilise,16 metre yüksekliğinde dev bir topuklu ayakkabı şeklinde inşa edilmiştir.320 renkli cam panelle   inşa edilen dev kilise yaklaşık  686 bin dolara mal olmuştur.

                                               Bir Genç Kızın Anısına Yapılan Kilise


cam kilise

Hikayeye göre 1960'larda Tayvan'ın fakir bölgelerinde yaşayan 24 yaşında Wang soy isimli bir kız yaşıyormuş.Bu kız"siyah ayak" hastalığına yakalanmış ve düğününden önce  genç kızın iki ayağı da kesilmiş.Sonrasında genç kızın düğünü iptal olmuş. Düğünü iptal olan Wang ,bir daha evlenmemiş  ve geri kalan ömrünü kilisede geçirmiştir.Bu kilisede Wang'ın anısını yaşatmak için yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder