7 Haziran 2022 Salı

İLK İNSAN VÜCUDU MÜZESİ"CORPUS MÜZESİ".

                        Hollanda Corpus Müzesi


Dünyada türünün ilk örneği olması ile gerek dış yapısı gerek iç yapısı ile merakları üzerine toplayan ve keşfedilmeyi bekleyen ilginç ve öğretici bir müze "Corpus Müzesi".İnsan vücudunda bilinmeyen  bir yolculuğa çıkaran müze Hollanda Oegstgeest'de yer alıyor.

                        

Eski Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından 2008 yılında yaptırılan müze"İnsan vücuduna yolculuk" mottosuyla" ziyaretçilerini ağırlıyor.


                      



35 milyon dolara mal olan müzenin obezite sorunun çocuklara aşılanmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.




Müzenin dış kısmı 35 metre yüksekliğinde insan vücudu şeklinde tasarlanmış.İç kısmında ise diz,kalp,ciğerler,beyin... gibi organlara yolculuk yapacağınız bir tasarıma sahip.

                         

İnsan vücudu ve organları şeklinde tasarlanan müzede ziyaretçiler adeta organların içinde geziniyormuş hissini yaşıyorlar.Bu hissiyatı arttırmak ve insan vücudunun nasıl çalıştığını anlatmak için müzede son teknolojiden yararlanılıyor.Örneğin,sesler ve 5 boyutlu efektlerle ziyaretçilere gerçek bir vücutta gezinme yanılsaması veriliyor.



Müzede ilk durak diz olurken,son durak beyin oluyor.Bu yolculuk yaklaşık 55 dakika sürüyor.


Müzede organlar hakkında verilen bilimsel bilgilerin yanı sıra sağlıklı beslenme,egzersiz yapma gibi vücudumuza iyi bakanın yollarından söz ediliyor.



Corpus Müzesi,insan vücuduna keşfi ziyaretçilerine interaktif yollarda gösteriyor.Gerek animasyonlar,gerek oyunlar ve eğlenceli testlerle,insan vücudu ve biyolojisi hakkındaki bilgiler eğlenceli yollarla aktarılmış oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder