20 Nisan 2022 Çarşamba

KONYA KELEBEKLER VADİSİ

 

                Konya'nın Büyülü Tropik Kelebek Vadisi

KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Kelebek uçuş alanıyla Avrupa'nın en büyüğü olan Konya Tropikal Kelebek Vadisi,içerisindeki doğal ortamı,şelalesi,bitki çeşitleri,kuş sesleri ve etrafınızda uçuşan rengarenk kelebekleriyle sizi adeta Yağmur Ormanlarında gezintiye çıkmışsınız  hissi yaşatan büyülü bir ortam sunuyor.Ayrıca bahçe içerisindeki  müzeler ve gezi parkları ve vadide yer alan eğlence alanlarıyla da birçok farklı aktivite seçeneği sunuyor.Bu fantastik ortama  şöyle bir yakından bakalım.




Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında açılan ve şehrin en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı içerisinde  Tropik Kelebek Bahçesi ,Selçuklu Çiçek Bahçesi ve Macera Kulesi gibi alanlardan oluşuyor.
                           

                                            Kelebek Bahçesi ve Özellikleri

tropik kelebek bahçesi


Bahçe,3.500 metrekarelik gezi alanı ile toplamda 7.600 metrekarelik kullanım alanı sahiptir.1.600 metrekarelik uçuş alanına sahiptir.15 tür kelebek,98 türe ait 20 bin bitki çeşidine ev sahipliği yapan bahçede kelebekler kendi nektar bitkileri etrafında özgürce uçmaktadırlar. 

                        Konya Tropikal Kelebek Bahçesi


Soğuk ve kurak bir iklime sahip Konya'da bahçede var olan Tropikal bitkilerin ve kelebeklerin yaşayabilmesi için nemli ve sıcak bir ortam oluşturulmuş.

Kelebek Bahçesi


Dünyanın en büyük kelebeği olan Atlas Kelebeği bahçede yaşayan türler arasında.



Ziyaretçiler içinse bahçe,tropikal ve doğal ortamıyla  fantastik bir ortam sunuyor.Etrafta dolaşan omzunuza veya elinize konan rengarenk doğanın mücevherleri olan kelebekleri yakından inceleme fırsatı yakalayacak ve etraftaki bitkilerin arasında ferah ve büyülü bir ortam bulacaksınız Size eşlik eden rehberlerle bitkiler ve kelebekler hakkında bilgi alabilirsiniz.

     Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

İsterseniz içerisindeki böcek müzesi ile birçok böcek türünü öğrenebilirsiniz. Ayrıca çocukların ilgisini çekmek onlara çeşitli bilgileri vermek için çizgi film şeklinde çeşitli sunumlar yapılmaktadır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder